Ömer Can Talu
Osmanlıda Miraç Kandili

Leyle-i Mirac (Miraç Gecesi) – Osmanlıda Miraç Kandili

Bugün Miraç Kandili olması ve bu gecenin de Miraç gecesi olması sebebiyle 5 Nisan 1921 tarihinde Osmanlıca Tercüman-ı Hakikat gazetesinde Osmanlıda Miraç Kandili konusunda rastladığım ve hoş bir şekilde verilmiş olan haberin çevirisini paylaşıyorum. 

Bu vesileyle, haberdeki gibi, ben de böyle mübarek günleri memleketimizin daha güzel günlerinde yaşayabilmeyi Allah’tan diliyorum. Allah devletimize, milletimize, memleketimize zeval vermesin. Miraç Kandiliniz mübarek olsun.

Osmanlıda Miraç Kandili
Osmanlıda Miraç Kandili

Tercüman-ı Hakikat gazetesinde çıkan Miraç gecesi haberi:

Leyle-i Mirac (Miraç Gecesi)

Bu gece, peygamberimiz Muhammed Mustafa Sallallahü teala efendimiz hazretlerinin semaya urûc buyurmalarına(yükselmelerine) musadif olan(rastlayan) leyle-i celile-i mübarekedir.(mübarek yüce gecedir) Kudsiyet ve ruhaniyeti bi-payan(sonsuz) olan bu leyle-i mübarekeyi(mübarek geceyi), hamd olsun alem-i İslam ve Türklük nisbeten iyi şerait(şartlar) altında idrak ediyor. Filhakika(Doğrusu) İslamın istinadgâh(dayanağı) olan Türklüğün kanına susayarak Müslüman ve Türk iline saldıran düşman, (…) mevkinde perişan edildiğinden bugün her Müslüman düne nazaren(bakarak) daha mesuddur.

Bu gibi eyyam(günler) ve leyal-i mübarekeyi(mübarek geceleri) atide(gelecekte) daha mesud ve müreffeh idrak etmeyi Cenab-ı Rabb-i mütealden niya eyleyen (Tercüman-ı Hakikat) kâria(bayan okuyucu) ve kâri’lerine(okuyucularına) arz-ı tebrikat eyler.(tebriklerini sunar)

Leyle-i-Mirac

Henüz oylanmadı.

Lütfen oyunuzu paylaşın

Ömer Can Talu

Marmara University, Department of Journalism// Journalist, Photographer, Web Designer //
https://anahtar.tv/
[email protected]
https://www.instagram.com/omercantalu/

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Takip

Paylaşımlarıma destek vermek ve fikir alışverişinde bulunmak için beni sosyal medya hesaplarımdan takip edebilirsiniz.

Web sayfama hoş geldiniz. İlginiz için çok teşekkür ederim.

Sormak istediğiniz her konu için bana sosyal medya adreslerimden ve mail adresimden ulaşabilirsiniz.


İletişim Formu ve Mail için lütfen buraya tıklayınız.