Ömer Can Talu

Medya Sanat Merkezi açılış paneli gerçekleştirildi

Medya Sanat Merkezi Panel

Geleceğin habercilerini, sinemacılarını, tiyatrocularını, müzisyenlerini, belgeselcilerini yetiştirmek için kolları sıvayan Medya Sanat Merkezi, ilk panelini “Medyanın dili ve imanı” başlığıyla gerçekleştirdi. Bahariye Mevlevihanesi’nde gerçekleşen panele medya camiasından birçok önemli isim de katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Medya Sanat Merkezi Başkanı Ümit Sönmez, kuruluş amacını belirttikten sonra gençleri bu alanda yetiştirmenin kendisi için bir görev olduğunu ve gençlerin gözlerindeki ışığı gördükçe bunun daha da önemli hale geldiğini vurguladı.

Sönmez, Medya Sanat Merkezinin gerçekleştirdiği bu panellerin devam edeceği haberini verdikten sonra sözü konuklara bıraktı.

Gezi Parkı olayları ve Sosyal Medyanın günümüzde geldiği noktaya dair öneme dikkat çekilen panelde geleneksel medyada ahlak ve etik üzerine de konuşuldu.

Televizyoncu Mustafa Özkaya’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, gazeteciliğin geldiği noktanın iyi olmadığını vurgulayan Gazeteci-Akademisyen Nuh Yılmaz, “Medyanın profiline baktığımızda Türkiye’de medya standardı yok. Buna birçok sebep sayabiliriz. Fakat asıl mesele Türkiye’nin gelecekte nasıl bir noktada olacağına dair bir uzlaşma yok.” dedi. Medyadaki sorunların çözülmesi ile ilgili de konuşan Yılmaz, bu sorunun “kaliteli gazetecilik” yapmakla çözülebileceğini söyledi.

Sosyal medyanın günümüzde geldiği noktayla ilgili birçok önemli konuya değinen Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzmanı Hakan Çopur, Twitter ve Gezi Parkı olayları arasındaki ilişkiyi ise şöyle değerlendirdi: “Gezi Parkında ve Türkiye genelinde bir şeyler oldu. Fakat bu olayların büyüklüğü, bir iken biz sosyal medyada bunu yüz olarak gördük. Çünkü sosyal medyada öyle şeyler gösterildi ki şaşırdık ve gerçekten böyle mi oluyor diye düşünmeye başladık.” dedi.

Sosyal Medya’nın bu kadar önemli bir noktaya gelmesinin sebebini de değerlendiren Çopur, bunu Web 2.0 teknolojisi ve akıllı telefonlara bağladığını belirtti.

Sosyal Medya’nın geleceği konusunda da değerlendirmelerde bulunan Çopur, “Belki 10 yıl sonra Facebook veya Twitter değil de başka bir sosyal medya uygulaması görebiliriz. Yani 10 yıl sonrasının sosyal medya algılaması nasıl olur bilemiyoruz.” dedi.

Bir diğer katılımcı Gazeteci Sevil Nuriyeva ise Gezi Parkı olaylarına değinerek dünya basınında gezi parkıyla ilgili çıkan haberlerin Türkiye’deki tırnak içinde kaliteli insanların söylemleriyle şekillendiğini belirterek, bunun masum bir şey olmadığına inandığını ifade etti.

Nuriyeva, Türkiye’nin öneminin arttığını söyleyerek, artık yabancı üniversitelerde verilen tez konularının bile “Yeni Türkiye ve Osmanlı düşüncesi” üzerine olduğunu belirtti.

Katılımcıların da büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettikleri panel, sorulan soruların ardından sona erdi.

Haber, Fotoğraf: Ömer Can Talu
Anahtar.Tv

twitter.com/Talu_Can

Henüz oylanmadı.

Lütfen oyunuzu paylaşın

Ömer Can Talu

Marmara University, Department of Journalism// Journalist, Photographer, Web Designer //
https://anahtar.tv/
[email protected]
https://www.instagram.com/omercantalu/

Yorum ekle

Bir Cevap Yazın

Takip

Paylaşımlarıma destek vermek ve fikir alışverişinde bulunmak için beni sosyal medya hesaplarımdan takip edebilirsiniz.

Web sayfama hoş geldiniz. İlginiz için çok teşekkür ederim.

Sormak istediğiniz her konu için bana sosyal medya adreslerimden ve mail adresimden ulaşabilirsiniz.


İletişim Formu ve Mail için lütfen buraya tıklayınız.